Volledig scherm
De weg naar de loods was deze week afgezet. © Florence Imandt

Loods waar grondstoffen voor drugs zijn gevonden, is van de gemeente Steenbergen

STEENBERGEN - De loods waar woensdag vaten met chemicaliën zijn gevonden, is eigendom van de gemeente Steenbergen. Dat kan er mogelijk voor zorgen dat de gemeente haar eigen loods zes maanden moet sluiten.

In de loods aan de Schansdijk stonden vaten met chemicaliën. ,,Die kunnen gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs. Het zijn dus grondstoffen, geen afval. Om welke stoffen het gaat, kan ik niet vertellen. Dat is daderinformatie”, zegt politiewoordvoerder Mireille Aalders. Aalders geeft ook aan dat de loods verder ‘schoon’ was en dat er geen materiaal voor de productie van synthetische drugs aanwezig was. ,,Er had niks gelekt. De grond was helemaal schoon.”

Quote

De stoffen die zijn gevonden kunnen gebruikt worden voor de productie van syntheti­sche drugs

Mireille Aalders, politiewoordvoerder

‘Loods onrechtmatig gebruikt’ 

Aan de Schansdijk, bij het gerestaureerde Fort Henricus, staan twee loodsen. ,,De linkerloods, waar de chemicaliën gevonden zijn, was niet verhuurd. Die werd dus onrechtmatig gebruikt”, aldus Ester van Tiggelen, gemeentewoordvoerder. ,,De rechterloods was wel verhuurd.”

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente Steenbergen ontdekte de chemicaliën, door een rare lucht aldus Aalders. ,,Toen is ook de brandweer en het milieuteam opgeroepen vanwege de rare lucht.”

Wat er nu verder gaat gebeuren met de loods, hangt af van het politierapport. ,,Er is een officieel onderzoek ingesteld. Als blijkt dat de stoffen die zijn gevonden vallen onder de Wet Damocles, wordt het pand zes maanden gesloten. Ook al is het een pand van de gemeente zelf”, aldus Van Tiggelen.  

Quote

Als blijkt dat de stoffen die zijn gevonden vallen onder de Wet Damocles, wordt het pand zes maanden gesloten

Ester van Tiggelen, woordvoerder

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom