Locatie nieuwe Bravis ziekenhuis wordt dinsdag bekend: wordt het Roosendaal of Bergen op Zoom?

VideoBERGEN OP ZOOM - De vraag hangt al maandenlang boven de markt: waar komt de nieuwe hoofdlocatie van het Bravis ziekenhuis? Wordt het Bergen op Zoom of Roosendaal? De raad van bestuur van het Bravis ziekenhuis maakt het dinsdagochtend bekend in het restaurant van de Bergse vestiging aan het Boerhaaveplein.

Bestuurders Hans Ensing en Bianka Mennema geven daar samen met voorzitter Richard Pal van de medische staf van Bravis toelichting op de vestigingsplek en hoe de beslissing tot stand is gekomen. Zij geven verder uitleg over de planning voor de komende tijd.

Zoals bekend zijn er twee locaties in het geding: terrein Zoomland langs de A4 in de oksel van het verkeersknooppunt Zoomland bij Bergen op Zoom en de locatie Bulkenaar langs de A58 bij Roosendaal. De Bergse burgemeester Frank Petter en wethouder Patrick van der Velden voeren publiekelijk een lobby om het nieuwe ziekenhuis in Bergen op Zoom te krijgen. Dat is alleen al voor de aanrijtijden noodzakelijk, vinden zij.

Dinsdagavond vanaf 19.00 uur is een raadsvergadering in Bergen op Zoom gepland over het besluit van Bravis. Het college van B en W geeft daarbij een toelichting op de beslissing en geeft de raadsfracties de gelegenheid om te reageren. 

Volledig scherm
Bergen op Zoom- Hoofdingang Bravis Ziekenhuis © Chris van Klinken / Pix4Profs

Luister naar het nieuws van vandaag

Dit en meer nieuws hoor je ook in ons dagelijkse bulletin. Luister hier naar Het Nieuws uit Brabant. Volg ons ook op Spotify en iTunes, en mis geen enkel bulletin meer.  

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom