Volledig scherm
© Thinkstock

Lijst Linssen wil BVV '63 uit gemeentelijk sportpark zetten na vechtpartij

BERGEN OP ZOOM - Na de jongste vechtpartij tussen voetballers van BVV '63 3 en Hoeven 3, op tweede paasdag op het gemeentelijke sportpark aan de Olympialaan in Bergen op Zoom, is de maat vol voor Lijst Linssen. De partij vindt dat de gemeente de club per direct van het complex moet weren. ,,Er is voor ons een grens gepasseerd en we eisen dat B en W direct in actie komen", zegt raadslid Meino Dam.

Dam vindt dat 'de tijd van pappen en nathouden nu echt voorbij is'. ,,Er zijn in het verleden zoveel incidenten geweest. De tijd van praten is voorbij. Dit gedrag is bepaald geen reclame voor Bergen op Zoom, terwijl ze wel op kosten van de belastingbetaler gebruikmaken van onze faciliteiten. Duimschroeven aandraaien en keihard ingrijpen."

 Gemeentewoordvoerder Erwin Stander laat weten dat de gemeente eerst onderzoekt wat er precies is gebeurd. ,,Dan kijken we wat we er aan doen. Vooralsnog ligt de zaak eerst bij de KNVB."

Drie spelers van Hoeven deden aangifte van mishandeling. Een 25-jarige speler van BVV '63 werd daarop aangehouden door de politie.

Voorzitter Turgay Kirmemis van BVV '63 wil niet ingaan op de uitlatingen van Lijst Linssen. ,,Wij zijn gewoon een sportvereniging en zien wel wat er gebeurt. Het is nu te vroeg om hierop in te gaan."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom