Volledig scherm
Screenshot uit video op Facebook. © screenshot video Facebook

Lijst Linssen: 'Overlast in wijk Borgvliet in Bergen op Zoom houdt aan'

Bergen op Zoom Politieke partij Lijst Linssen hamert in een brief aan het college van de gemeente Bergen op Zoom op actie in de wijk Borgvliet.

Volgens raadslid Sander Siebelink en burgerlid Camiel van der Meeren kampt de wijk nog steeds met structurele jeugdoverlast.

De partij trok eerder dit jaar ook al hierover aan de bel. Aanleiding was toen een filmpje op internet waarin een vrouw in Borgvliet werd getreiterd en bedreigd door jongeren. Lijst Linssen stelt dat uit gesprekken met bewoners blijkt dat de overlast de laatste maanden allesbehalve afgenomen is. Volgens de partijleden hebben buurtbewoners jongeren met messen en tasers op zak gezien en laten ouders hun kinderen niet meer buitenspelen omdat het te onveilig zou zijn. Er zouden volgens Lijst Linssen zelfs mensen zijn verhuisd door de overlast.

De partij hekelt een eerder antwoord van het college dat er geen meldingen van jeugdoverlast zouden zijn. "Overlast is er wel degelijk, maar wij merken dat bewoners meldingsmoe zijn. Of ze weten niet waar ze moeten melden of de afhandeling is te slecht."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom