Pas nadat zijn hoogbejaarde moeder Jo van Beers-Van der Male twee jaar geleden ten val kwam, kon zij terecht in verpleeghuis Ganshoek in Lage Zwaluwe. Haar zoon Henk van Beers noemt het een lijdensweg om zorgbehoeftige ouderen via een indicatiestelling op de wachtlijst voor een verpleeghuis te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Pas nadat zijn hoogbejaarde moeder Jo van Beers-Van der Male twee jaar geleden ten val kwam, kon zij terecht in verpleeghuis Ganshoek in Lage Zwaluwe. Haar zoon Henk van Beers noemt het een lijdensweg om zorgbehoeftige ouderen via een indicatiestelling op de wachtlijst voor een verpleeghuis te krijgen. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

‘Lijdensweg’ om hoogbejaarde op wachtlijst voor verpleeghuis te krijgen

ZEVENBERGEN - Familieleden van zorgbehoeftige ouderen wachten vaak tot het laatste moment om aan de bel te trekken voor opname in het verpleeghuis. Mensen moeten daar eerder over nadenken, is de oproep van zorgorganisaties. ,,Dat is makkelijk gezegd, maar in praktijk is het een drama om je vader of moeder op de wachtlijst te krijgen”, zegt Henk van Beers uit Zevenbergen.   

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom