Volledig scherm

Ligneweg toegangsweg tot de Grote Melanen

HALSTEREN - De Ligneweg kan prima dienen als ontsluiting voor het recreatie- en natuurgebied de Grote Melanen.

Daarmee is meteen het probleem opgelost dat de Langstraat niet berekend is op veel verkeer. Bovendien sluit de Ligneweg goed aan op de Randweg Noord.

De gemeente werkt aan plannen tot ontwikkeling van de Grote Melanen. Alleen als het gebied beter gebruikt wordt, kan zwembad De Melanen voor Halsteren behouden blijven, zegt wethouder Ton Linssen. Want het bad is te gedateerd. Gebeurt er niks, dan moet De Melanen binnen twee jaar sluiten, zegt hij. "En dat wil ik niet."

In zijn opdracht doet daarom Ton Derks van het attractiepark BillyBird in Volkel momenteel onderzoek naar de mogelijkheden in het Halsterse gebied. Linssen is gecharmeerd van het concept van dit park. Voor het eind van het jaar ligt er een rapport op het bordje van de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Ontsluiting via de Ligneweg is daarbij een van de opties, zegt Linssen. "Er is al overleg geweest met de Stichting Vrienden van Fort de Roovere en met GGZ WNB."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Ik shop mijn kerstinkopen lokaal
  Geef uw mening

  Ik shop mijn kerstinko­pen lokaal

  Kerst staat voor de deur, en hoewel in veel gezinnen Sinterklaas al is langs geweest, liggen er naar verwachting over ruim een week toch ook weer cadeautjes onder de kerstboom bij veel Nederlandse huishoudens. Goed nieuws voor winkeliers zou je denken, maar met de kleine middenstand gaat het helemaal niet goed. Vooral buiten de grote steden zou bij een op de drie kleinere winkeliers die bijvoorbeeld kleding, speelgoed of boeken verkopen, sprake zijn van stille armoede.
 2. John uit Roosendaal liep trauma's op tijdens zijn politiewerk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’
  PREMIUM
  PTSS

  John uit Roosendaal liep trauma's op tijdens zijn politie­werk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’

  MURCIA - Daar zit je dan. In Zuid Spanje. Amper 51 jaar oud en door een chronische complexe posttraumatisch-stressstoornis genoodzaakt al je schepen achter je te verbranden. PTSS. De diagnose voelde voor Roosendaler John Luijsterburg als een bevrijding èn als een vonnis. Zijn ziektebeeld is zo heftig, dat alleen een prikkelvrije omgeving ver van alles dat hij ooit heeft gezien en meegemaakt het leven een beetje leefbaar maakt. “Sommige oud-collega’s zeggen smalend dat ik hier elke dag vakantie vier. Ik zou alles inleveren om weer gezond terug te kunnen. De realiteit? Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom