Volledig scherm
De hulpdiensten op en aan het water. © Marc de Roeck

Lichaam van vermiste Max Meijer uit water gehaald in Antwerpen

De scheepvaartpolitie van België heeft vrijdagavond het lichaam van de vermiste Max Meijer (23) uit Ossendrecht in Antwerpen uit het water gehaald. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. 

Max Meijer verdween ruim een maand geleden spoorloos na een avond stappen in de stad. Zijn lichaam werd vrijdagavond uit de Royerssluis gehaald. Volgens het parket zijn er wat betreft de vermissing van Meijer geen aanwijzingen van kwade opzet. 

Vermist na avondje stappen in Antwerpen

Volledig scherm
Max Meijer © Facebookpagina Amy Meijer

Meijer verdween op zondagochtend 8 december na een avondje stappen in Antwerpen. Rond zes uur in de ochtend werd hij nog gespot in pitazaak Kababu in het Schipperskwartier en later werd hij nog in beeld gebracht aan de Waagnatie, vlakbij de Schelde. Mogelijk kwam hij toen in de rivier terecht, waarop de Royerssluis aansluit.

De familie vertelde vrijdag dat er bij de Waagnatie nog beelden zijn gemaakt om 6.08 uur. Dat zat niet in oorspronkelijke opsporingsbericht, zo melden Belgische media.

Het parket van Antwerpen meldt over te gaan tot een autopsie op het lichaam. Het onderzoek naar de omstandigheden waaronder Meijer verdween loopt verder.

Vorige week meldde de Antwerpse politie dat ze stopte met de zoektocht naar de 23-jarige.  ,,Al onze opties zijn uitgeput. We hebben alle fysieke onderzoeken gedaan die mogelijk waren. We kunnen niks meer doen”, liet woordvoerder Sven Lommaert van de Antwerpse politie toen weten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom