Volledig scherm
PREMIUM
Bergen op Zoom 2014. De herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levendig houden. Dat landt nu ook op de scholen in de regio via een uitgebreid lespakket. © Dick Vermaas

Lespakket over Slag om de Schelde:
‘Maak hier gebruik van’

Bevrijding 75 jaarBERGEN OP ZOOM - Maak hier gebruik van. Vertel het verhaal van de Tweede Wereldoorlog. En van de bevrijding in 1944. Die boodschap had wethouder Barry Jacobs van Bergen op Zoom dinsdagmiddag aan tientallen vertegenwoordigers van scholen voor basis- en voortgezet onderwijs.

Jacobs kreeg in het Groot Arsenaal uit handen van Caroline Raaijmakers van de Stichting Bevrijding Brabantse Wal het eerste exemplaar van de lesbrief overhandigd die is gemaakt om op de scholen mee aan de slag te gaan. ,,Wat is voor mijn omgeving van belang? En dat levert in Woensdrecht een totaal ander verhaal op dan in Steenbergen. Want tussen de bevrijding van die twee plaatsen zit een maand. En dan komt het pas echt tot leven in de klas”, vertelde Sjef de Wit, oud-leerkracht en een van de makers van de lesbrief aan het onderwijsgezelschap.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom