Het streekwinkeltje van Carola en Frank Hereijgers uit Lepelstraat, telers van aardbeien en Brabantse Wal Asperges, ging zaterdag voor het eerst dit seizoen open. ,,We zijn benieuwd hoe gaat lopen in deze onzekere corona-tijd."
Volledig scherm
PREMIUM
Het streekwinkeltje van Carola en Frank Hereijgers uit Lepelstraat, telers van aardbeien en Brabantse Wal Asperges, ging zaterdag voor het eerst dit seizoen open. ,,We zijn benieuwd hoe gaat lopen in deze onzekere corona-tijd." © peter van trijen/pix4profs

Lekkers uit de streek smaakt nog steeds, maar producenten worstelen in corona-tijd

WEST-BRABANT - Aardbeien, asperges, scharrelkippen, (geiten)kazen, wijnen, fruitsappen: West-Brabant wemelt van de smakelijke streekproducten. Maar in corona-tijd leven de fabrikanten tussen hoop en vrees.

,,Alles is onzeker. Geen idee hoe dit seizoen gaat lopen”, zegt Carola Hereijgers, die met haar man Frank in Lepelstraat aardbeien en asperges teelt, en verkoopt in hun boerderijwinkeltje. Zaterdag zwaaide de deur voor het eerst open. ,,Spannend. We hebben handgel neergezet. Alleen binnen, buiten bij onze automaat werd dat gejat.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom