Volledig scherm
De fabriekshallen van Philip Morris in Bergen op Zoom. © Robert van den Berge

'Legale wietteelt kan prima bij Philip Morris'

BERGEN OP ZOOM - De Bergse Sociaal Democraten zijn enthousiast over het plan van het nieuwe kabinet om zes gemeenten te laten experimenteren met deels gelegaliseerde wietteelt. Fractieleider Louis van der Kallen blaast direct het stof van een eerder BSD-plan om deze proef via Philip Morris te doen.

Kenniscentrum

Begin 2015 stuurde de fractie een brief aan het college. BSD toen: ,,Philip Morris is een grootheid in de tabaksindustrie en zou als deskundige op het gebied van tabaksteelt en verwerking van tabak tot eindproduct een vooraanstaande rol kunnen vervullen bij de totstandkoming van een kenniscentrum in Bergen op Zoom op het gebied van alternatieve pijnbestrijding. Een dergelijk kenniscentrum, met als doelstelling onderzoek te verrichten naar gebruik en de mogelijkheden van medicinale wiet, is er nu niet en zou uniek in de wereld kunnen zijn."

 Ook PvdA, GroenLinks en D66 zien legaliseren van wietteelt wel zitten, VVD, CDA, GBWP en Lijst Linssen willen het huidige zero tolerance beleid voortzetten. Daarmee is een ruime meerderheid tegen het houden van een proef in Bergen op Zoom. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

poll

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

  • ja (56%)
  • nee (44%)
509 stemmen