Volledig scherm
Een busje van Enexis bij het ZuidWestHoek College © Wil de Jong/BN

Leerlingen ZuidWestHoek College Ossendrecht naar huis gestuurd na gaslucht

OSSENDRECHT - Leerlingen en medewerkers van het ZuidWestHoek College in Ossendrecht hadden vrijdag maar een korte lesdag. De school werd namelijk ontruimd nadat er een gaslucht werd geroken in het gebouw.

Enkele leerlingen roken rond 09.00 uur een gaslucht in de school. Zowel leerlingen als medewerkers werden door schooldirecteur Piet Antonissen naar huis gestuurd. Verschillende hulpverlenende instanties werden ingeschakeld om te achterhalen waar de gaslucht vandaan kwam.

Netbeheerder Enexis heeft de gasleidingen en installatie nagekeken en constateerde dat er nergens een lek was. ,,Er is nooit reden voor paniek geweest. Misschien kwam de geur wel van het industriegebied uit Antwerpen", vermoedt Antonissen. Maandag kunnen alle leerlingen en medewerkers gewoon weer naar school.

 1. Verlanglijstjes Sinterklaas van kinderen staan vol door Youtubereclames: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’
  VIDEO

  Verlang­lijst­jes Sinter­klaas van kinderen staan vol door Youtubere­cla­mes: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’

  BERGEN OP ZOOM/BREDA - Waar de jeugd vroeger voor de feestdagen nog met smart uitkeek naar de dikke catalogussen van speelgoedwinkels en hun keuzes baseerden op de tv-reclames die ze langs zagen komen, lijkt Youtube nu de grootste bron van inspiratie. De absolute trend van dit jaar: slijm. Kant-en-klaar, of een pakketje om het zelf te maken. Bij speelgoedwinkels vliegen ze als Sinterklaascadeaus als warme broodjes over de toonbank.
 2. Ziekenhuisje spelen
  PREMIUM
  column

  Ziekenhuis­je spelen

  BERGEN OP ZOOM - Zorgeloos doktertje spelen. Of ziekenhuisje. Dat deden wij, mijn vriendinnen en ik, als kleine meisjes altijd graag. Ik was altijd de patiënt. Geen idee waarom. Maar gelukkig werd ik altijd snel geholpen. De bank in de kamer was het ziekenhuisbed, mijn vriendinnetjes opereerden en gaven medicijnen. In no time was ik opgeknapt. Betalen hoefde ik nooit. Als ik mijn medicijnen, meestal lekkere snoepjes, deelde waren ze al lang blij.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom