Volledig scherm
Vliegtuig wordt van de dieplader gehaald.

Leerlingen ontmantelen oude Fokker voor Bed & Breakfast

HOOGERHEIDE - Er wordt druk gehamerd en geboord in de Fokker van Esther Slootweg. Niet om hem weer te laten vliegen, maar om hem juist gereed te maken voor de B&B van Slootweg, Domaine Haute Bruyere.

De acht leerlingen van Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS), een onderdeel van het Markiezaat College, zijn bijna klaar met het ruimen van het interieur; straks komt de buitenkant.

"Hij vloog al sinds de jaren tachtig niet meer, moet je nagaan in wat voor staat het was", zegt Slootweg. "Er zaten gaten in, dus het lekte als het regende, het aluminium was aangetast en alle kabels zaten er nog in. Dus heb ik de school gevraagd of zij het misschien zagen zitten om leerlingen het te laten ontruimen als een praktijkopdracht. Ze waren meteen enthousiast!"

"De leerlingen hebben bij ons altijd praktijkopdrachten, maar dit wordt gezien als iets extra's", zegt Rob van den Berg, coördinator bij AM&TS. "Wat ze hier moeten doen is ook heel erg vergelijkbaar met de praktijk. Je staat namelijk niet altijd in een hangaar aan een vliegtuig te werken."

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

Volledig scherm
Esther Slootweg is blij met haar Fokker in de tuin. © Chris van Klinken / Pix4Profs
Volledig scherm
Leerlingen aan het werk in de Fokker Foto Chris van Klinken \ Pix4Profs

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom