Volledig scherm
De Kaiser-Wilhelm-Gedachtniskirche in Berlijn © ANP XTRA

Leerlingen Bergse school eerder naar huis uit Berlijn

BERLIJN - Leerlingen van het Mollerlyceum uit Bergen op Zoom komen dinsdag, eerder dan de bedoeling was, terug uit Berlijn. Tientallen leerlingen uit havo 5 en vwo 5 van het Moller bevonden zich maandagavond in de Duitse hoofdstad.

Ook een groep leerlingen van het Zuidwesthoek College uit Ossendrecht zijn op schoolreis in Berlijn. Op het moment van de aanslag waren ze niet in het centrum, maar allemaal in hun hotels.

Alle ouders zijn volgens Moller-rector Marcel van Loo zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van de veilige situatie van hun kinderen. “De leerlingen van het Mollerlyceum waren nog maar net gearriveerd, maar we hebben besloten om dinsdag al terug te keren.

De groep is zich rot geschrokken en heeft geen zin om langer in de stad te verblijven. Ik weet nog niet of de scholieren en docenten van het Zuidwesthoek College hetzelfde doen. Maar we voelen ons allemaal verslagen, de wereld is weer een beetje kleiner geworden”, aldus Van Loo.

  1. Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    HALSTEREN - De Halsterse Christel Verbogt (20) weet hoe het voelt: vanwege ziekte en een beperking niet volwaardig mee kunnen doen op school. Niet omdat ze er niet toe in staat was, maar omdat er letterlijk en figuurlijk drempels werden opgeworpen. Bovendien worden mensen in een rolstoel dikwijls niet voor vol aangezien, ervaart Christel die onder meer lijdt aan een aangeboren bindweefselziekte en maagverlamming.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom