Volledig scherm
© RGBStock.com

Leefbaarheidsonderzoek: 'Woensdrechtenaren tevreden over de leefbaarheid'

HOOGERHEIDE - De inwoners van Woensdrecht zijn goed te spreken over de leefbaarheid in hun gemeente. Dat is de uitkomst van een leefbaarheidsonderzoek dat in het voorjaar van 2016 in Woensdrecht is gehouden. De ondervraagden gaven gemiddeld een 7,7. voor de leefbaarheid in hun dorp.

In de gemeente Woensdrecht waren 2166 enquêtes uitgezet, die zowel schriftelijk als online ingevuld kon worden, en hierop zijn 660 reacties (30 procent) binnengekomen. In 2013 en in 2011 waren er ook leefbaarheidsonderzoeken en scoorde Woensdrecht een 7,6. De inwoners van het dorp Woensdrecht beoordeelde de leefbaarheid in hun dorp met een 7,8, en in Hoogerheide was de score7,4. De Huijbergenaren en de Ossendrechtenaren gaven voor het woongenot in hun dorp een7,8.

De inwoners van Putte beoordelen hun dorp gemiddeld met een 7,4. Wethouder Van Agtmaal gaat de rapportcijfers tegen het licht houden en proberen om in de toekomst en nog hoger cijfer te scoren. "De onderwerpen uit de enquête waarover men niet tevreden is zoals vervuiling en verkeersoverlast, krijgen extra aandacht", zegt Van Agtmaal.

Waar de Woensdrechtenaren zeer over te spreken zijn is de prettige omgeving en de betrokkenheid van de buurtbewoners. Het onderzoek is in opdracht van de gemeente Woensdrecht uitgevoerd door adviesbureau Rigo.

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.
  2. Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    HALSTEREN - De Halsterse Christel Verbogt (20) weet hoe het voelt: vanwege ziekte en een beperking niet volwaardig mee kunnen doen op school. Niet omdat ze er niet toe in staat was, maar omdat er letterlijk en figuurlijk drempels werden opgeworpen. Bovendien worden mensen in een rolstoel dikwijls niet voor vol aangezien, ervaart Christel die onder meer lijdt aan een aangeboren bindweefselziekte en maagverlamming.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom