‘Laatste JazzBoZ op de Grote Markt?’

BERGEN OP ZOOM - De namen van de topattracties Sabrina Starke, Steffen Morrison, Wouter Hamel en DJ Gerard Ekdom werden donderdag een beetje ondergesneeuwd. Grote namen voor de 42e editie van JazzBoZ, daar niet van. 

Volledig scherm
Peter Mennes met de onthulling van de nieuwe poster van JazzBoz 2017 © Willem Jongeneelen

Toch was er eerst ander groot nieuws: “Er bestaat een kans dat de komende editie van het jazzfestival in Bergen op Zoom de laatste is met de Grote Markt als centrum en uitvalsbasis. Het zou zo maar kunnen dat de kernactiviteiten zich vanaf volgend jaar gaan verplaatsen naar Het Markiezenhof”, aldus Peter Mennes, voorzitter van de Stichting Bergse Jazz Evenementen tijdens de presentatie in Gebouw-T.

Hij zag de koppen vandaag alweer in de krant. Bij deze dus. Mennes: ,,Ik wil nog graag veel slagen om de arm houden. Er moet nog heel water door de rivier, maar de gesprekken met Cees Meijer van het Cultuurbedrijf hierover gaan we zeker verder voeren.” 

Ander nieuws was dat de samenwerking voor wat betreft de Jazz Talent Award, in het leven geroepen om conservatoriumstudenten een podium te bieden, met de organisaties van de jazzfestivals in Den Bosch en Breda de komende jaren zal worden uitgebreid. 

Voor het volledige programma van de komende editie van JazzBoZ werd gepresenteerd, werd er nog openlijk gelobbyd over een voortzetting van het dit jaar aflopende sponsorcontract met hoofdsponsor Rabobank. Ook werden alle andere sponsoren nog even in het zonnetje gezet. ,,Zonder geld, geen kwalitatief festival. Laat staan een gratis festival”, zo was ook de gedachtegang van Tobias Vermeulen, hoofd van de programmacommissie. Dat het festival laagdrempelig, en dus gratis toegankelijk moet blijven, blijft vooralsnog een van de uitgangspunten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom