De locatie van Op de Weele in Bergen op Zoom.
Volledig scherm
De locatie van Op de Weele in Bergen op Zoom. © Richard Gesell

Laatste bezwaren tegen Op de Weele verworpen

DEN HAAG/BERGEN OP ZOOM - De Raad van State heeft woensdag met een einduitspraak de laatste bezwaren tegen een tweetal appartementengebouwen Op de Weele in Bergen op Zoom verworpen.

Jan van Ommen

De 39 huurappartementen in een gebouw van 25 meter hoog bouwen en nog een iets lager wooncomplex met 21 woonappartementen voor verstandelijk beperkte jongeren staan er overigens al. 

Tegenstanders meenden dat er te weinig parkeerplaatsen zijn aangelegd. Daar is de Raad van State het niet mee eens. Die voorziet geen parkeerproblemen rondom de nieuwbouw. De parkeerproblematiek leek eerder tijdens de rechtszaak van afgelopen september nog het enige potentiële struikelblok voor het plan. 

Minimaal 66

Maar in de uitspraak stelt het hoogste bestuursrechtscollege dat er voor het bouwplan minimaal 66 parkeerplaatsen nodig zijn en dat er al 67 zijn aangelegd. In ieder geval vindt het bestuursrechtscollege het niet nodig om nog eens 20 parkeerplaatsen extra aan te leggen, waar de omwonenden eerder om gevraagd hadden. 

Verder ziet de Raad ook geen onoverkomelijke problemen in het plan. De bouwhoogte is acceptabel. De wegen rondom de gebouwen kunnen het extra verkeer makkelijk aan. Tevens hebben de tegenstanders niet aangetoond dat er geen behoefte aan de nieuwe woningen is. Alles is koek en ei, wat de Raad betreft. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom