Volledig scherm
Donderdag werd hard gewerkt om het kunstwerk op de kop van de Halsterseweg weer schoon te krijgen. © Tonny Presser © 2017

Kunstwerk Tussenstop in Bergen op Zoom is weer schoon

BERGEN OP ZOOM - Het met graffiti bespoten kunswerk Tussenstop op de kop van de Halsterseweg in Bergen op Zoom is donderdagmiddag schoongemaakt. Vrijdag is de officiële onthulling in aanwezigheid van leerlingen basisschool De Noordster.

De leerlingen waren deze week druk in de weer met het beschilderen van kartonnen dozen. Geïnspireerd op het werk van de Amsterdamse kunstenaars Gabriël Lester en Martine Vledder, maken ze een muur die ze opbouwen vóór het geluidsscherm, aan de kant van de Halsterseweg Zuid (kruising Akkerhoef). Samen met wethouder Arjan van de Weegen wordt de kartonnen muur vrijdag om 14.00 uur omgetrokken om zo het echte kunstwerk officieel te 'onthullen'.

Afgelopen weekend was het net geplaatste kunswerk doelwit van graffitivandalen. Dat leidde tot veel verontwaardiging bij burgers en de gemeente Bergen op Zoom. Wie verantwoordelijk is voor de graffiti, is nog niet bekend.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

poll

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

  • ja (48%)
  • nee (52%)
3251 stemmen