Volledig scherm
PREMIUM
Op de kersverse rotonde bij de Zoomdam naast ‘t Rijks moet in 2020 een kunstwerk komen te staan als entree naar het historische centrum van Bergen op Zoom, zo vinden de stadsgidsen. Architectenbureau RO&AD denkt mee. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

‘Kunstwerk bij Zoomdam als entree voor historische Bergse binnenstad’

BERGEN OP ZOOM - Om de nieuwe rotonde op de totaal gerenoveerde Zoomdam meer smoel te geven als entree van de Bergse binnenstad, wil de Stichting Bezichtiging Monumenten (SBM) daar in 2020 een kunstwerk plaatsen. Ze krijgen steun van RO&AD Architecten.

Na vijf maanden totale afsluiting voor een ingrijpende reconstructie is de Zoomdam sinds vorige week tot veler opluchting weer open voor het verkeer. De stadsgidsen van de SBM zien de rotonde aan de kop van de Burg. Stulemeijerlaan bij 't Rijks als een belangrijke toegang tot de historische binnenstad.

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom