Volledig scherm
Jeffrey van Agtmaal (l): "Als de kosten aanzienlijk hoger uitpakken, moet de gemeenteraad toestemming geven voor extra geld." © Tonny Presser © 2017

Kosten hoger dan gepland, werk aan Duinstraat Hoogerheide uitgesteld

HOOGERHEIDE - De herinrichting van De Duinstraat in Hoogerheide loopt vertraging op. De planning was dat begin deze maand begonnen zou worden met de opknapbeurt van de straat die er belabberd bij ligt.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal baalt hiervan en legt de reden van de vertraging uit. ,,De aanbesteding valt duurder uit dan gepland. We hadden 3,5 ton uitgetrokken voor de werkzaamheden."

Bij de gemeente ligt nu een hogere offerte van de aannemer. ,,Door de slechte economische jaren werkten de aannemers voor een laag bedrag om toch maar werk binnen te krijgen. Nu de economie is aangetrokken, rekenen de aannemers weer het volle pond."

Hoe hoog het nieuwe kostenplaatje is wil Van Agtmaal niet zeggen. ,,We zijn in overleg met de aannemer. Als de overschrijding binnen de perken blijft, kunnen we als college zelf een besluit nemen. Als de kosten aanzienlijk hoger uitpakken, moet de gemeenteraad toestemming geven voor extra geld. Dat neemt extra tijd in beslag."

Wanneer het werk begint, durft Van Agtmaal nog niet te zeggen. ,,Dat ligt eraan hoe de onderhandelingen met de aannemer uitpakken."

Nutbedrijven hebben de ondergrondse leidingen in de straat al voor de zomer al vervangen. ,,De planning was dat we aansluitend met de herinrichtingswerkzaamheden zouden starten."

Met de bewoners van de Duinstraat is overleg geweest hoe de herinrichting van de straat er uit komt te zien. ,,Die plannen blijven ongewijzigd", belooft Van Agtmaal.

Ook de herinrichting van de doorgaande weg in buurtschap Calfven tussen Hoogerheide en Ossendrecht is opgeschoven. Dat komt volgens Van Agtmaal niet door financiële maar door technische redenen. ,,De planning was dat we in oktober zouden beginnen, maar dat stuit bij de landbouwers op bezwaren, omdat zij dan nog volop gebruikmaken van de weg. In de winter de weg aanpakken is niet verstandig, daarom wordt er pas op zijn vroegst volgend jaar februari begonnen met de werkzaamheden."

Uitstel van de werkzaamheden heeft volgens van Agtmaal ook voordelen voor de bewoners. ,,Zo kunnen we binnenkort opnieuw met de bewoners van Calfven rond de tafel. Die kunnen dan hun wensen en bedenkingen over de inrichting van de weg nogmaals kenbaar maken."

De bewoners vinden dat ze niet voldoende bij de herinrichting betrokken zijn.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom