Arbeidsmigranten aan het werk in de tomatenkassen van Redstar op het AFC in Dinteloord.
Volledig scherm
PREMIUM
Arbeidsmigranten aan het werk in de tomatenkassen van Redstar op het AFC in Dinteloord. © peter van trijen/pix4profs

Kopzorgen rond arbeidsmigranten in Steenbergen: 'Het is net simultaan schaken'

STEENBERGEN - Het schuurt en het kraakt, maar de trein is niet te stoppen. Met de snelle groei van het aantal arbeidsmigranten in Steenbergen, groeien ook de problemen. Hoog tijd om nieuwe afspraken te maken met uitzendbureaus en vastgoedbedrijven, vindt wethouder Petra Lepolder. ,,Het is ingewikkeld, het voelt als simultaan schaken.''

  1. Bisdommen roepen kerken op om nachtmis overdag te vieren: ‘Kerk mag geen bron van besmetting zijn’

    Bisdommen roepen kerken op om nachtmis overdag te vieren: ‘Kerk mag geen bron van besmetting zijn’

    BREDA - De Rooms-Katholieke Kerk schrapt per direct alle vieringen na 17.00 uur. Ook tijdens Kerstmis zullen de aangescherpte maatregelen gelden, zo meldde de Rooms-Katholieke Kerk woensdag. De vraag aan de parochies is om Kerstmis zoveel mogelijk overdag te vieren. De Nederlandse bisdommen hebben hiertoe besloten ‘in verband met de huidige ontwikkelingen op het gebied van de coronapandemie’.
  2. Pollux opent migrantenhuisvesting bij Nispen. 'Dit moet werknemers thuisgevoel geven'

    Pollux opent migranten­huis­ves­ting bij Nispen. 'Dit moet werknemers thuisge­voel geven'

    NISPEN - Het was een race tegen de klok, maar het is gelukt. Als zondag de eerste groep arbeidsmigranten arriveert, wacht hen een schoon bed en badstof slippers. De net opgeleverde 2-persoonsstudio's in het buitengebied van Nispen ogen nog wat steriel, maar dat zal rap veranderen. ,,We willen onze werknemers een thuisgevoel geven'', aldus Henriëtte Petersen en Grzegorz Pawnuk van uitzendorganisatie Pollux vrijdag bij de officiële opening van 'Zonneland Apartments'.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom