Volledig scherm
Koning Willem-Alexander tijdens Koningsdag 2019 in Amersfoort. ANP ROYAL IMAGES REMKO DE WAAL © ANP

Koning Willem-Alexander bezoekt Bergen op Zoom om nieuwe insectenkwekerij te openen

BERGEN OP ZOOM - Koning Willem-Alexander brengt binnenkort een bezoekje aan Bergen op Zoom. Hij opent dinsdagochtend 11 juni een nieuwe insectenkwekerij van Protix. Dat laat het Koninklijk Huis weten.

Tijdens het bezoek krijgt Willem-Alexander een rondleiding door de insectenkwekerij en uitleg over het productieproces. Minister Carola Shouten van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit zal hem daarbij vergezellen.

Protix is een bedrijf met 110 werknemers dat opereert in 15 landen. Het bedrijf sluit de voedselkringloop door voedselresten te hergebruiken en terug te brengen in de voedselketen.

  1. Vader (63) en zoon (26) opgepakt voor geweld bij huisartsenpost en instelling in Bergen op Zoom; hulpverleners en politie doen aangifte

    Vader (63) en zoon (26) opgepakt voor geweld bij huisartsen­post en instelling in Bergen op Zoom; hulpverle­ners en politie doen aangifte

    BERGEN OP ZOOM - Door hulpverleners en agenten is zondagavond aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging door een 26-jarige man uit Bergen op Zoom. De man ging bij de huisartsenpost (HAP) bij Bravis ziekenhuis compleet door het lint. De politie moest pepperspray inzetten om de man aan te houden. Ook zijn vader, een 63-jarige man uit Roosendaal, is daarbij opgepakt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom