Volledig scherm
PREMIUM
Opening Fort Henricus © Pix4Profs/Peter Braakmann

Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen

STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

,,Misschien bestaan boekjes dan niet eens meer'', lacht wethouder Esther Prent terwijl zij haar pakketje in de koker propt. Zij hoopt dat het fort, onderdeel van de West Brabantse Waterlinie, een trekpleister voor Steenbergen wordt. ,,De torenvalk heeft de toren in elk geval al gevonden'', zegt Gert de Groot van Natuurmonumenten, de eigenaar van het fort. 

  1. Bergse atlete Joleen Jansen presenteert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’
    PREMIUM

    Bergse atlete Joleen Jansen presen­teert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’

    BERGEN OP ZOOM - In kantine d’n Assieschuif bij atletiekvereniging Spado op Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom wordt zondag een boek gepresenteerd met als titel ‘Ken je me?’ Het is geschreven door Joleen Jansen-Melse (67), in de hardloopwereld bij velen bekend als Joleen Jansen. Onder de vlag van AV Spado boekte de atlete uit Bergen op Zoom jarenlang zowel regionaal als landelijk menig succes. In haar debuut als schrijfster toont zij zich van een heel andere kant.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom