Volledig scherm
© Thinkstock

Knullige fout vertraagt Ossendrechtse moordzaak

OSSENDRECHT/BREDA - Omdat de psycholoog en psychiater van het Pieter Baan Centrum de uitnodiging niet uit hun postvak haalden, waren ze donderdag niet bij de Ossendrechtse moordzaak in de rechtbank in Breda. De strafzaak ging daardoor niet door.

De zaak draait om de Poolse Ola Urbaniak (51) uit Ossendrecht die op 14 april vorig jaar in haar woning aan het Putsmolentje werd geslagen en gewurgd. Haar 52-jarige partner Krzystof is de verdachte. 

Afwezig

Quote

Iedereen zat klaar. Maar de deskundi­gen kwamen niet

Iedereen zat klaar. De verdachte, drie rechters, een griffier, de officier van justitie en de advocaat van Krzystof. De bedoeling was de zaak af te handelen. Maar de deskundigen kwamen niet. 

Die waren wel op de hoogte van de datum, daarover waren ze door de officier van justitie gemaild. De officiële uitnodiging werd naar het Pieter Baan Centrum gestuurd, maar daar werden die niet gelezen.

Psychotisch

Omdat de deskundigen de bijzondere conclusie trokken dat Krzystof volledig toerekeningsvatbaar was, is het echter wel noodzakelijk dat ze die conclusie bij de rechtbank uitleggen. In eerste instantie werd Krzystof namelijk als psychotisch bestempeld. Dat zou betekenen dat hij minstens verminderd toerekeningsvatbaar was.

Nu wordt de zaak pas op 3 oktober afgehandeld.

 1. BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.
 2. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
  PREMIUM

  Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

  Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom