Volledig scherm
© Thinkstock

Knullige fout vertraagt Ossendrechtse moordzaak

OSSENDRECHT/BREDA - Omdat de psycholoog en psychiater van het Pieter Baan Centrum de uitnodiging niet uit hun postvak haalden, waren ze donderdag niet bij de Ossendrechtse moordzaak in de rechtbank in Breda. De strafzaak ging daardoor niet door.

De zaak draait om de Poolse Ola Urbaniak (51) uit Ossendrecht die op 14 april vorig jaar in haar woning aan het Putsmolentje werd geslagen en gewurgd. Haar 52-jarige partner Krzystof is de verdachte. 

Afwezig

Quote

Iedereen zat klaar. Maar de deskundi­gen kwamen niet

Iedereen zat klaar. De verdachte, drie rechters, een griffier, de officier van justitie en de advocaat van Krzystof. De bedoeling was de zaak af te handelen. Maar de deskundigen kwamen niet. 

Die waren wel op de hoogte van de datum, daarover waren ze door de officier van justitie gemaild. De officiële uitnodiging werd naar het Pieter Baan Centrum gestuurd, maar daar werden die niet gelezen.

Psychotisch

Omdat de deskundigen de bijzondere conclusie trokken dat Krzystof volledig toerekeningsvatbaar was, is het echter wel noodzakelijk dat ze die conclusie bij de rechtbank uitleggen. In eerste instantie werd Krzystof namelijk als psychotisch bestempeld. Dat zou betekenen dat hij minstens verminderd toerekeningsvatbaar was.

Nu wordt de zaak pas op 3 oktober afgehandeld.

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom