Volledig scherm
Archieffoto BN DeStem

KNSB 'bezorgd' over toertocht Binnenschelde Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) maakt zich 'enige zorgen' over de schaatstoertocht op de Binnenschelde aanstaande zaterdag.

Dat zegt woordvoerder Ramon Kuipers. "De toertocht is bij ons niet aangemeld. Dat is heel uitzonderlijk. Normaal gebeurt dat bij alle toertochten. Ik hoorde er gisteravond (woensdagavond) pas via via van."

Dat heeft als gevolg, aldus Kuipers, dat de KNSB geen zicht heeft op de veiligheid van de tocht. "Wij hanteren spelregels waaraan een toertocht moet voldoen. Zo controleren wij altijd of het ijs dik genoeg is, of organisatie en draaiboek in orde zijn en of er een gemeentelijke vergunning is afgegeven." Kuipers heeft de Brabantse KNSB-coördinator gevraagd om contact op te nemen met de organisatie van het Bergse schaatsevenement. Voorzitter Kees Rommers van Stichting IJsvermaak reageert gelaten: "Wij hebben er niet echt aan gedacht. We zien de voordelen niet."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkliniek bouwen in Mowi, Tanzania
    PREMIUM

    Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkli­niek bouwen in Mowi, Tanzania

    HUIJBERGEN - De Vrienden van Bokki beginnen in februari aan hun nieuwe 'missie': het bouwen van een kraamkliniek in Tanzania aan de voet van de Kilimanjaro. In februari beginnen vier enthousiastelingen aan de bouw, in september gaat een groep sportievelingen de Kilimanjaro beklimmen om geld in te zamelen voor deze kraamkliniek. Een mooie klapper voor hun 35-jarig bestaan. ,,De lokale bevolking is erg gebaat bij zo'n plek", aldus penningmeester Richard van Stel.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom