Volledig scherm
2008-12-24 14:31:25 RIJSWIJK - Een rijbewijs. Vanaf 1 oktober 2006 ontvangen geslaagden het rijbewijs op creditcardformaat. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT © ANP XTRA

Klachten over rijbewijskeuringen Woensdrecht

HOOGERHEIDE - Bij De Woensdrechtse Ouderbonden en bij de Woensdrechtse WMO adviesraad komen er de laatste tijd klachten binnen over de rijbewijskeuringen voor ouderen die door de Woensdrechtse Brede Welzijnsinstelling (BWI) worden uitgevoerd.

Christ de Weert, bestuurslid van de KBO kring Woensdrecht en tevens voorzitter van de WMO adviesraad zegt klachten binnen te krijgen dat de keuringsarts halfslachtig werk levert. "De klachten gaan erover dat de keuringen incompleet zijn en dat ze na de keuring geen kwitantie ontvangen", zegt De Weert. Hij neemt de klachten serieus en gaat binnenkort de klachten voorleggen aan de BWI.

Hij wil geen uitspraak doen of de klachten wel of niet terecht zijn. "Het is belangrijk om de klachten serieus te nemen want het gaat erom of ouderen veilig de weg op kunnen". Ilse Stecher, directeur van de BWI is verbaasd. "Als BWI hebben we nog nooit klachten binnen gekregen. Waarom komen ze niet naar ons, en stappen ze naar de KBO en naar de WMO adviesraad", vraagt ze zich af. Volgens haar is er niets mis met de keuringen.

"De keuringen worden uitgevoerd door een gecertificeerde keuringsarts en zijn bevindingen gaan naar het CBR die uiteindelijk bepaalt of men met de auto de weg op mag. Als er iets niet in orde is zouden we dat wel te horen krijgen van het CBR". De BWI biedt sinds drie jaar rijbewijskeuringen aan die goedkoper zijn dan bij een huisarts.

  1. Zuidwest Wonen haalt onderdeel digitale woningtoewijzing uit de lucht na signalen over fraude in Eindhoven

    Zuidwest Wonen haalt onderdeel digitale wo­ning­toe­wij­zing uit de lucht na signalen over fraude in Eindhoven

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - In afwachting van een onderzoek naar mogelijke fraude bij digitale toewijzing van woningen heeft Zuidwest Wonen het onderdeel 'eerste reactie' op de site tijdelijk uit de lucht gehaald. Dat is gebeurd naar aanleiding van signalen dat bij de website Wooniezie in de regio Eindhoven trucs zijn uitgehaald om als eerste reageerder sneller aan een huis te komen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom