Volledig scherm
Klaas Otto © ANP

Klaas Otto opnieuw aangehouden, vier dagen na vrijlating

BERGEN OP ZOOM - Klaas Otto (49) is vrijdagmorgen opnieuw aangehouden door de politie. Volgens getuigen en zijn advocaat Eric Thomas is de oud-No Surrender-generaal uit Bergen op Zoom rond kwart over zeven opgepakt in zijn woonwagen aan de Rijsselbergen. Bij die actie is ook zijn buurman en medeverdachte Janus de V. meegenomen.

De politieactie is opmerkelijk omdat Otto afgelopen maandag uit de cel is gekomen. De rechtbank had zijn voorlopige hechtenis geschorst en hem met een enkelband voor elektronisch toezicht naar huis gestuurd. Ook kreeg de verdachte van onder meer witwassen, afpersing en mishandeling een lijst mee met namen van getuigen, mede-verdachten en anderen die hij van de rechtbank niet mocht spreken.

Waarom Otto opnieuw is vastgezet, is niet bekend. De politie bevestigt de actie maar geeft er nog geen toelichting op. Het kan zijn dat hij de voorwaarden voor zijn vrijlating heeft overtreding of dat sprake is van een nieuwe verdenking. Otto had sinds juni vorig jaar in de cel gezeten op verdenking van brandstichting, witwassen, bedreiging en mishandeling. Ook wordt hij verdacht van het voorbereiden van een niet uitgevoerde liquidatie op een voormalige No Surrender-captain in Rotterdam, maar daarvoor zat hij niet vast.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom