Klaas Otto moet in cel blijven en wil woonwagenpastor worden

BREDA -  De rechtbank in Breda heeft vrijdag Klaas Otto niet vrijgelaten. De oprichter en ex-voorman van motorclub No Surrender blijft daarom in de gevangenis tot september, dan is mogelijk de inhoudelijke behandeling van de strafzaak over het afpersen van zakenpartners en witwassen.

Er moet nog een getuige worden gehoord en volgens de rechtbank is er een risico dat Otto die zal beïnvloeden als hij vrij komt. Dat zou hij eerder ook al hebben gedaan, een strafzaak daarover loopt ook nog.

Volgende week moet Otto weer voor de rechter verschijnen. Hij zou als opdrachtgever betrokken zijn bij de geruchtmakende mishandeling van een clublid van No Surrender na een begrafenis in Bergen op Zoom. Daar werd in mei vorig jaar een clublid door vier medeleden zwaar mishandeld.

Theologie

Overigens is Klaas Otto zelf bezig met een opmerkelijke carrièreswitch, zo werd vrijdag duidelijk in de rechtbank. Volgens zijn advocaat wil hij theologie gaan studeren. Hij wil namelijk woonwagenpastor worden bij het bisdom Den Bosch. De huidige pater Jan van der Zandt is al oud en Otto wil hem opvolgen bij het Pastoraat Woonwagenbewoners in Nederland (PWN). Volgens advocaat Louis de Leon van Otto zijn er al gesprekken gevoerd met het bisdom.

Volledig scherm
Klaas Otto, oprichter van No Surrender en voormalig baas van de motorclub. © ANP
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

poll

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

  • ja (55%)
  • nee (45%)
859 stemmen