Volledig scherm
Foto ANP

'Kijk uit voor nepcollectanten in Huijbergen!'

HUIJBERGEN - Inwoners van Huijbergen hebben vorige week mensen aan de deur gehad die vroegen om geld voor nieuw gereedschap voor 'een' carnavalsvereniging.

Dat het om valse collectanten ging, is voor bestuurslid Tom Linders van carnavalsvereniging Sanegeit klip en klaar. ,,Blijkbaar hebben die mensen onze oproep op Facebook gelezen. Ze horen zeker niet bij ons, want toen gevraagd werd om welke carnavalsvereniging het ging, wisten ze het niet." Een paar weken geleden is in de bouwkot van Sanegeit ingebroken. Alle gereedschap is gestolen.

Concrete gegevens over de bedriegers ontbreken nog, zegt hij. ,,In het ene geval zou het gaan om een man en een vrouw, in een ander geval om een man alleen. We gaan binnenkort langs bij de mensen die ons gewaarschuwd hebben. Dan weten we vast meer."

Intussen heeft Linders op de Facebookpagina van Sanegeit een waarschuwing geplaatst: 'Als deze mensen bij u aan de deur komen, laat het ons en/of de politie of de buurtpreventie dan zo snel mogelijk weten en geef ze vooral geen geld.'

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom