Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

‘Kettingrukkers’ beroven bejaarden in regio Bergen op Zoom

OSSENDRECHT/BERGEN OP ZOOM - Verschillende bejaarden in de omgeving van Bergen op Zoom zijn de afgelopen weken slachtoffer geworden van een geraffineerde manier van straatroof. Vorige week bezorgden de daders nog een 92-jarige dame uit Ossendrecht de schrik van haar leven.

Dat meldt de politie, die de daders ‘kettingrukkers’ noemt. Zij gaan doortrapt te werk. Ze spreken hun slachtoffers op straat aan. ,,Meestal in het Engels. Ze vragen de weg, waarbij ze soms ook een landkaart bij zich hebben”, aldus de politie. 

,,Als bedankje willen ze hun slachtoffers dan een ketting omhangen.” Op dat moment slaan de dieven toe. ,,Ze proberen kettingen, ringen of horloges van hun slachtoffers te stelen.” 

92-jarig slachtoffer

Dat gebeurde vorige week zaterdag bijvoorbeeld bij een 92-jarige dame in Ossendrecht. De daders deden een poging haar te beroven op de Molenstraat. ,,Omdat de vrouw begon te gillen, sloegen de dieven zonder buit op de vlucht.”

De politie spoort slachtoffers of getuigen aan om zich te melden. Er zijn al ‘verschillende aangiften van veelal bejaarde mensen’ binnengekomen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom