Kerstmarkten blijven populair

De aanslag in Berlijn heeft in West-Brabant niet geleid tot een massale opzegging van trips naar de Duitse kerstmarkten. De Zevenbergse vervoerder Brabant Expres meldt dat alleen het Markland College uit Zevenbergen een reis naar de kerstmarkt in Aken heeft geannuleerd. Markland-directeur Richard Rovers: "De impact van zo’n aanslag is ontzettend groot. We zouden nog geen tien uur later eenzelfde attractie bezoeken en ik kon niet inschatten hoe de veiligheid daar zou zijn.”  Het Bredase Travel Inventive – gespecialiseerd in schoolreisjes – verwacht ook weinig van de gevolgen te merken. Ondertussen zijn alle leerlingen van het Mollerlyceum uit Bergen op Zoom en het Zuidwesthoek College uit Ossendrecht teruggekeerd uit de Duitse hoofdstad. De scholieren van het Moller hebben maandagavond volgens hun begeleidster Marjolein Barendregt een engeltje op hun schouder gehad. "Ons hotel was midden in de stad. We konden linksaf naar de ene kerstmarkt en rechtsaf naar de andere. We hebben de 'juiste' kant gekozen en niets meegekregen van de aanslag. We zijn teruggegaan omdat het niet goed voelde in die stad te blijven." Op meerdere scholen is de aanslag wederom aanleiding om reizen naar grote steden kritisch te bekijken. 

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.
  2. Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    HALSTEREN - De Halsterse Christel Verbogt (20) weet hoe het voelt: vanwege ziekte en een beperking niet volwaardig mee kunnen doen op school. Niet omdat ze er niet toe in staat was, maar omdat er letterlijk en figuurlijk drempels werden opgeworpen. Bovendien worden mensen in een rolstoel dikwijls niet voor vol aangezien, ervaart Christel die onder meer lijdt aan een aangeboren bindweefselziekte en maagverlamming.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom