Erfgoedspecialist Tom van Eekelen (links) en stadsarcheoloog Marco Vermunt in de Verborgen Vesting, onder het Hof van Asselbergs in Bergen op Zoom. Stukken vestingwerk van Menno van Coehoorn worden daar toegankelijk voor het publiek, dat via drie animatieschermen de historie van de stad beleeft, zoals de verovering door de Fransen in 1747.
Volledig scherm
Erfgoedspecialist Tom van Eekelen (links) en stadsarcheoloog Marco Vermunt in de Verborgen Vesting, onder het Hof van Asselbergs in Bergen op Zoom. Stukken vestingwerk van Menno van Coehoorn worden daar toegankelijk voor het publiek, dat via drie animatieschermen de historie van de stad beleeft, zoals de verovering door de Fransen in 1747. © Pix4Profs/Marina Popova

Kanonschoten en gegil bij val Bergse vesting, in historische bezoekerskelder

BERGEN OP ZOOM - Nog even en de Verborgen Vesting in de kelder onder Hof van Asselbergs brengt de historie weer tot leven. De stadsgidsen staan al te trappelen.

 1. Schoenenwinkel Het Rode Laarsje stopt na meer dan een eeuw: ‘Schoenen zijn minder belangrijk geworden’
  PREMIUM

  Schoenen­win­kel Het Rode Laarsje stopt na meer dan een eeuw: ‘Schoenen zijn minder belangrijk geworden’

  BERGEN OP ZOOM - Na 108 jaar sluiten Harry en Jan Hamers schoenenwinkel het Rode Laarsje in de Wouwsestraat. Harry en Jan, de derde en vierde generatie in de zaak, laten dit met pijn in het hart weten. ,,Corona gaf het laatste zetje, maar het is een combinatie van vele factoren. Vroeger vonden mensen schoenen belangrijk. Nu maakt het niet uit wat je aan je voeten hebt.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. Kunnen vleugelspelers van NAC naar het UWV? 'Steijn moet gewoon zonder gaan spelen '
  Play
  gegenpressing

  Kunnen vleugelspe­lers van NAC naar het UWV? 'Steijn moet gewoon zonder gaan spelen '

 2. Ramadan tijdens corona: hoe gaan moskeeën om met de maatregelen?
  Play

  Ramadan tijdens corona: hoe gaan moskeeën om met de maatrege­len?