Circus Maximum is neergestreken in Steenbergen met onder andere kamelen en paarden.
Volledig scherm
Circus Maximum is neergestreken in Steenbergen met onder andere kamelen en paarden. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Kamelen, paarden en honden op het Steenbergse Floraplein

STEENBERGEN - Liefhebbers van circussen kunnen in de meivakantie naar verschillende voorstellingen. Circus Maximum begint vandaag met hun optredens op het Steenbergse Floraplein. 

Wie langs het Floraplein reed de afgelopen dagen, heeft ze misschien al gespot. De artiesten van Circus Maximum. Zij begonnen namelijk aan het begin van deze week met de opbouw van de veertien meter hoge circustent. 

Het circus speelt vanavond de eerste voorstelling. Zij staan nog tot en met 5 mei op het Steenbergse Floraplein, tegenover de JUMBO. Circus Maximum is vernieuwd en stelt zelf dat ze het grootste circus van Nederland zijn. Wie naar een voorstelling gaat, komt eerst door een foyertent met typische circuslekkernijen, zoals popcorn en zuurstokken. 

1000 zitplaatsen

In de circustent zijn 1000 zitplaatsen. Acht Friese paarden en Siberische kamelen geven een dressuurshow. De kamelen doen dat samen met Oosterse danseressen en bijpassende muziek. Voor de kleinere kinderen is er een optreden van vijf hondjes. 

Ballet op paarden

Acrobaten, jongleurs en koorddansers tonen ook wat ze kunnen. Het Hongaarse duo Honnet voert ballet op, op de rug van twee paarden. Clown Marco verzorgt verschillende kortere optredens, waarmee hij iedereen wilt laten lachen. 

De voorstellingen zijn donderdag tot en met zondag. Op donderdag om 19.00 uur, op vrijdag om 16.30 uur, op zaterdag om 15.00 uur en 19.00 uur (met uitzondering van Dodenherdenking) en op zondag om 12.00 uur. Kaartjes vanaf 14 euro. Donderdag is familiedag, dan betalen ouders evenveel als kinderen. Klik hier voor meer informatie. 

Er zou ook een circus zijn in Bergen op Zoom. De organisatie laat weten dat dat toch niet doorgaat. 

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom