Uitvoering van de musical Fantastische Meneer Rimror in Intratuin.
Volledig scherm
Uitvoering van de musical Fantastische Meneer Rimror in Intratuin. © Pix4Profs/Chris van Klinken

Jurken, musicals en kijken naar veldrijders: dit is er dit weekend te doen in Bergen op Zoom en omgeving

weekendoverzichtBERGEN OP ZOOM - Het ijs van de verschillende schaatsbanen in de regio is weer gesmolten. De stellages weggevoerd... Op naar het volgende feestje, dus. Voorbereiden op carnaval bijvoorbeeld. Of sportief bezig blijven... Nouja, er naar kijken dan. Dit zijn vier tips voor wie aankomend weekend nog geen plannen heeft.

- Voor alweer de vijfde keer komt de top van de Nederlandse veldrijders in Huijbergen voor het NK Veldrijden. Voor de toeschouwers betekent dit vaak: met de laarzen in de modder naar de sportievelingen kijken. Het NK vindt zowel zaterdag als zondag plaats. Toegang is gratis. Het volledige programma vind je op de site van het kampioenschap. nkveldrijden2019.nl

- De Spiegeltent van de Intratuin in Halsteren staat dit weekend in het teken van de wereld van de betoverende Fantastische Meneer Rimror. Zijn leven draait om snoep, sterren en het in vervulling laten gaan van kinderwensen...  De musical is zowel op zaterdag als zondag om 12.00 uur en om 15.30 uur te zien. Wie dit weekend niet kan, heeft nog kansen genoeg. Tickets en meer info staan op de site van de Intratuin.

- Een bijzondere uitverkoop, komende zaterdag in het Markiezenhof. Liefhebbers kunnen dan de hand leggen op een kostuum van Ward Warmoeskerken. Hij heeft geen plek meer voor de tientallen kostuums, die onder andere zijn gemaakt voor de voorstelling ‘ondraagbaar 1914' en het modetheater ‘Die Andere Wereld’, dat is opgevoerd in De Maagd. De verkoop, die is omgedoopt tot ‘Hofzaalsale’, is gratis toegankelijk. Zaterdag van 13.00 tot 16.00 in het Markiezenhof. Toegang via de ingang aan de Steenbergsestraat 6 in Bergen op Zoom.

- Wie niet kan wachten tot carnaval, zit zondag goed in Steenbergen bij ‘t Bitterbal. Dan kijken de Dutch Music Friends vast vooruit naar de nieuwe hits: Peter Jongenelen presenteert zijn tweede single ‘Maai W - Heb je mij al gezien op m'n grasmaaimesjien?’ en Martin den Broeder zijn eerste: ‘Zolang er bitterballen zijn'. t Bitterbal begint om 15.00 uur en vindt plaats in het Hoofdkantoor aan de Markt in Steenbergen. Toegang is gratis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom