Volledig scherm
© ANP

Joyrider (17) maakt dollemansrit door woonwijk Bergen op Zoom: 'Hij bracht mensen in gevaar'

BERGEN OP ZOOM – Een 17-jarige automobilist heeft vrijdagnacht in Bergen op Zoom meerdere weggebruikers in gevaar gebracht door met hoge snelheid door een woonwijk te scheuren. De jongen, die de auto zonder toestemming van zijn familie had meegenomen, veroorzaakte volgens de politie bijna een aanrijding met andere automobilisten.

De jongen kwam rond kwart voor één ’s nachts in het vizier van agenten die op dat moment dienst hadden in Bergen op Zoom. Ze zagen dat de bestuurder diverse verkeersovertredingen maakte en wilden hem daarom laten stoppen.

Eieren voor zijn geld

Daar voelde de bestuurder weinig voor. Hij ging er vandoor met ongeveer 110 kilometer per uur, zelfs op het stuk weg bij de Alexander Dueckbrug waar maximaal 30 is toegestaan. De bestuurder maakte tijdens de dollemansrit nog diverse overtredingen en negeerde een stopteken.

Ook bracht hij andere weggebruikers in gevaar, omdat hij volgens de politie zijn auto niet onder controle had. Door zijn gedrag ontstonden er bijna-aanrijdingen met andere weggebruikers. 

Met dezelfde hoge snelheid reed de auto een woonwijk in. Uiteindelijk koos hij eieren voor zijn geld en beëindigde hij zijn dollemansrit op de Borgvlietsedreef.

Proces-verbaal

De jongen stapte uit de auto en biechtte meteen op dat hij deze zonder toestemming had meegenomen van familie. Hij is opgepakt door de agenten en naar het politiebureau gebracht. 

De jongen wordt op een later tijdstip gehoord over de strafbare feiten die hij heeft begaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom