De winnende groep bestaande uit de leerlingen: Francesca Castelijns, Jennifer van Marion, Kyra Margaritha en Jeske Feijtel. Rechts kunstenaar Benjamin Scheltema. Op de achtergrond de jongerenbus met een projectie van het winnende ontwerp.
Volledig scherm
De winnende groep bestaande uit de leerlingen: Francesca Castelijns, Jennifer van Marion, Kyra Margaritha en Jeske Feijtel. Rechts kunstenaar Benjamin Scheltema. Op de achtergrond de jongerenbus met een projectie van het winnende ontwerp. © Timo Van De Kasteele

Jongerenbus Ravelijn gaat jeugd naar buiten trekken

STEENBERGEN - Het ontwerp van Ravelijn-leerlingen Francesca Castelijns, Jennifer van Marion, Kyra Margaritha en Jeske Feijtel schittert volgend jaar op de Steenbergse jongerenbus. Dat heeft de Roosendaalse kunstenaar Benjamin Scheltema bekendgemaakt op landgoed Arcadia.

De jury en het publiek waren het over de keuze eens. "Toch hebben we nog even in dubio gezeten", zegt Benjamin Scheltema die het project de afgelopen maanden heeft begeleid. "Het ontwerp van de groep 'Bus 0167' was ook sterk." De winnende groep maakte het verschil met een ijzersterke presentatie en een plan dat zowel jongens als meisjes aanspreekt.

Niet verrast

Jeske Feijtel, leerling van het winnende ontwerp, is niet verrast dat juist haar groep heeft gewonnen. "Stiekem had ik het wel verwacht", zegt ze. "We hebben veel tijd gestoken in het ontwerp. Dat we gewonnen hebben komt denk ik doordat we de opbrengst van de snoepverkoop willen doneren aan een lokaal goed doel." Jeske vindt het leuk dat de gemeente en middelbaar school 't Ravelijn op deze manier samenwerken. "Wij weten precies wat leeft onder jongeren."

Dertig leerlingen uit 3-mavo van middelbare school 't Ravelijn uit Steenbergen hebben de afgelopen maanden in groepjes een ontwerp op papier gezet voor de nieuwe jongerenbus. Die bus moet voor de zomer door de gemeente Steenbergen gaan toeren. Met als doel zorgen dat jongeren achter de spelcomputer vandaan komen en naar buiten gaan. Dat gebeurt volgens docente Desiree Koole nog altijd veel te weinig. 

Activiteiten

Met het organiseren van activiteiten willen de Steenbergse jongerenwerkers de jeugd in beweging krijgen.
Naast een ontwerp voor de buitenkant van de bus hebben de jongeren ook nagedacht over wat de jongerenwerkers moeten meenemen. De ideeën liepen uiteen van een muziekinstallatie, gratis draadloos internet, mobiele doeltjes en een snoepautomaat. Kunstenaar Benjamin Scheltema, die de jongeren heeft begeleid, gaat het idee van Francesca, Jennifer, Kyra en Jeske verder uitwerken. Voor de leerlingen is het project met het op poten zetten van een presentatieavond nu officieel afgelopen.

De leerlingen hebben zelf gezorgd voor publiek en publiciteit. Zelfs de catering hebben ze in eigen hand genomen. Dit voorjaar staat een nieuw project op de planning: het organiseren van een schoolfeest.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom