Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Jongeren betrapt met zwaar knalvuurwerk in Poortvliet, 19-jarige man aangehouden

POORTVLIET - Op de Kruytenburgseweg in Poortvliet zijn zaterdagavond jongeren betrapt op het afsteken van vuurwerk. Dat gebeurde rond 23.00 uur, meldt de politie Roosendaal zondagochtend.

Agenten namen ongeveer 360 zogeheten ‘Flash Bangers’ in beslag. Tegen een 19-jarige jongen uit St. Philipsland wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Flash Bangers

,,Flash Bangers is zwaar knalvuurwerk met lont of wrijvingsontsteking. Het enige effect is een luide tot zeer luide knal”, valt op de politiesite te lezen. ,,Dit zware knalvuurwerk is in Europa niet toegelaten voor de consument.” Bekende voorbeelden van Bangers zijn de vlinder en de Cobra 6.

  1. Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkliniek bouwen in Mowi, Tanzania
    PREMIUM

    Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkli­niek bouwen in Mowi, Tanzania

    HUIJBERGEN - De Vrienden van Bokki beginnen in februari aan hun nieuwe 'missie': het bouwen van een kraamkliniek in Tanzania aan de voet van de Kilimanjaro. In februari beginnen vier enthousiastelingen aan de bouw, in september gaat een groep sportievelingen de Kilimanjaro beklimmen om geld in te zamelen voor deze kraamkliniek. Een mooie klapper voor hun 35-jarig bestaan. ,,De lokale bevolking is erg gebaat bij zo'n plek", aldus penningmeester Richard van Stel.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom