Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Jongeren betrapt met zwaar knalvuurwerk in Poortvliet, 19-jarige man aangehouden

POORTVLIET - Op de Kruytenburgseweg in Poortvliet zijn zaterdagavond jongeren betrapt op het afsteken van vuurwerk. Dat gebeurde rond 23.00 uur, meldt de politie Roosendaal zondagochtend.

Agenten namen ongeveer 360 zogeheten ‘Flash Bangers’ in beslag. Tegen een 19-jarige jongen uit St. Philipsland wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Flash Bangers

,,Flash Bangers is zwaar knalvuurwerk met lont of wrijvingsontsteking. Het enige effect is een luide tot zeer luide knal”, valt op de politiesite te lezen. ,,Dit zware knalvuurwerk is in Europa niet toegelaten voor de consument.” Bekende voorbeelden van Bangers zijn de vlinder en de Cobra 6.

  1. ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’
    Van 't Land

    ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’

    Afgelopen weekend kon je tussen de regenbuien door het voorjaar al zien. Mijn zoontje Tomas en nichtje Zoë spelen het liefst buiten en konden hun lol niet op met stampen in de plassen. De bloesem van de perziken en nectarines bloeit, de bladeren van de kweepeerbomen staan al open en de kippen leggen ruim zeven keer zoveel eitjes als in de winter. Wij krijgen die eitjes dus niet meer alleen opgegeten, ondanks alle eierkoeken, cakes en omeletten die we bakken.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom