Jongensdroom: deze Bergenaar bedenkt strips voor Donald Duck

videoBERGEN OP ZOOM - Broer Konijn, Guus Geluk, Goofy en Donald Duck; wie kent ze niet? Iedereen heeft weleens een strip uit de Donald Duck gelezen. Voor Wouter Goudswaard (28) uit Bergen op Zoom kwam er een jongensdroom uit. Hij maakte de storyboards voor enkele strips die in het vrolijke weekblad gepubliceerd werden.

Quote

Als kind had ik een abonnement en dat ik er nu voor mag schrijven is tof

Wouter Goudswaard, striptekenaar

De strips die uiteindelijk in het weekblad belanden, worden getekend door iemand anders. Wouter Goudswaard bedenkt de verhalen en schetst de strips met de hand. ,,Ik kan Donald Duck en Broer Konijn misschien wel tekenen, maar daar zijn natuurlijk hoge eisen voor. De stijl moet je goed kunnen tekenen. Ik zie het verschil tussen strips van verschillende tekenaars. Het zijn kleine verschillen. De nek van Donald is wat langer, bijvoorbeeld.”

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom