De jeugd strijdt om elke meter in de wielerronde rond de Gedempte Haven in Bergen op Zoom.
Volledig scherm
De jeugd strijdt om elke meter in de wielerronde rond de Gedempte Haven in Bergen op Zoom. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Jonge renners trotseren de hitte op de Gedempte Haven in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De 24ste editie van de jeugdwielerronde De Gedempte Haven in Bergen op Zoom is zondag in tropische hitte verreden. Nooit eerder was het bij de voorgaande edities zo warm. De renners bleken er geen last van te hebben.

Er werd op de hete straatstenen van het parcours veel strijd geleverd. Er werd gereden in zeven leeftijdscategorieën van 7 tot en met 14 jaar. De publieke belangstelling was vooral tijdens de eerste ritten groot. Ouders en supporters stonden langs het parcours in schaduwplekken om de hun favorieten aan te moedigen.

Wegens gezondheidsproblemen was voorzitter Jan Baselier van Wielercomité De Gedempte Haven niet aanwezig.

Fietsinspectie

Quote

Er werd op de hete straatste­nen van het parcours veel strijd geleverd. Er werd gereden in zeven leeftijdscategorieën van 7 tot en met 14 jaar

Voordat de deelnemers aan de start verschenen werden eerst de fietsen geïnspecteerd. Vanwege de hitte mochten de renners die een bidonklem op de fiets hadden een bidon meenemen. Onder normale omstandigheden mag dat niet. 

Bijzonder goed vertegenwoordigd was wielervereniging Theo Middelkamp uit Goes. De twaalf deelnemers en de begeleiders zaten gezamenlijk rond de goed gevulde koelboxen op de stoep langs het parcours. Ook de drie kinderen van de familie De Bruijn uit Bergen op Zoom reden mee. Ze kwamen uit in verschillende categorieën. Toby werd negende, Amy derde en Ryan achtste. 

Winnaars

Zoals verwacht werd Nederlands Kampioen Axel Roks uit Sint Willebrord winnaar in categorie zeven. Van een kopgroep bestaande uit zes renners won hij overtuigend de sprint. In categorie zes werd Philip van den Kieboom uit Hoogerheide 9de, Jasper Vos uit Bergen op Zoom 10de en Sjoerd Bijlsma uit Steenbergen 14de. Stijn Lievegoed uit Lepelstraat werd in categorie twee 9de. Een deelnemer viel. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Voor de dikke banden race kwamen dertig deelnemers opdraven. Er werd in drie leeftijdsklassen gereden. De winnaars mogen op zondag 6 oktober meedoen aan de landelijke finale in Maastricht. Samara Baselier was voor de vierde en laatste keer rondemiss en werd daarvoor in de bloemetjes gezet.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom