Er gaat straks een extra intercity rijden, die alleen Vlissingen, Middelburg, Goes, Bergen op Zoom en Roosendaal aandoet. Nu rijdt die intercity slechts twee keer in de ochtend en twee keer in het vroeg van de avond. Vanaf december 2021 wordt dat een uursdienst.
Volledig scherm
PREMIUM
Er gaat straks een extra intercity rijden, die alleen Vlissingen, Middelburg, Goes, Bergen op Zoom en Roosendaal aandoet. Nu rijdt die intercity slechts twee keer in de ochtend en twee keer in het vroeg van de avond. Vanaf december 2021 wordt dat een uursdienst. © peter van trijen/pix4profs

Jij als West-Brabander profiteert van de 650 miljoen die Zeeland krijgt

BERGEN OP ZOOM - Zeeland krijgt 650 miljoen euro aan rijksinvesteringen als compensatie voor het schrappen van de marinierskazerne. Maar wat heeft West-Brabant daar aan? Best veel, als je beseft dat het duizend banen oplevert en een ‘vaste intercity’-verbinding naar de Randstad. Daar profiteren Bergenaren en Roosendalers net zo goed van. Sneller naar Amsterdam, of een uitdagende baan aan de kust. 

 1. Poppodium Gebouw-T bestaat al tien jaar: ‘Klein, maar gezellig’
  PREMIUM

  Poppodium Gebouw-T bestaat al tien jaar: ‘Klein, maar gezellig’

  BERGEN OP ZOOM - Het initiatief kwam destijds van jongeren. Na sluiting van het populaire De Botte Hommel was er geen plek meer waar de jeugd naartoe kon. De gemeenteraad omarmde het idee en zo is Gebouw-T geboren. Vandaag exact tien jaar geleden, opende het poppodium voor het eerst de deuren. Die avond nog voor genodigden, maar daarna volgde een uitverkocht openingsweekend. Iedereen wilde wel even met eigen ogen zien wat er aan het Wilhelminaveld was geboren.
 2. Thuiswerken beu? Erik biedt gratis werkplek voor studenten en werkende ouders
  PREMIUM

  Thuiswer­ken beu? Erik biedt gratis werkplek voor studenten en werkende ouders

  BERGEN OP ZOOM - Hij is 35, heeft twee jonge kinderen en een derde is op komst. Erik van den Bergh, directeur van Bergh Bouwsystemen, begrijpt als geen ander dat de druk op thuiswerkende ouders en studenten steeds groter wordt door de aanhoudende coronacrisis. ,,Ik zie het in mijn vriendengroep en kennissenkring.” Daarom biedt hij vanaf nu twee gratis coronaproof werkplekken aan op het eigen bedrijventerrein.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. Lege straten in Breda door ingang avondklok
  Play

  Lege straten in Breda door ingang avondklok

 2. Tientallen boetes en arrestaties bij avondklokprotest in Rotterdam
  Play

  Tientallen boetes en arresta­ties bij avondklok­pro­test in Rotterdam