Volledig scherm
Arrietta Bertram: 'Het is toch zonde als je moet stoppen vanwege het gebrek aan een trainer.' © Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Jeugdwerk Huijbergen in de problemen

HUIJBERGEN - De Stichting Jeugdwerk Huijbergen (SJH) doet een allerlaatste oproep voor nieuwe vrijwilligers. Als die oproep niets oplevert is de SJH genoodzaakt om een aantal activiteiten af te stoten.

De SJH werd in 1970 opgericht en heeft voor de jeugd een groot activiteitenaanbod zoals, judo, knutselen kookles en gymles. "Voor al deze activiteiten zijn vrijwilligers nodig en die hebben we nauwelijks nog", zegt Arietta Bertram, bestuurslid van SJH. "We hebben volop kinderen die graag deelnemen aan onze activiteiten maar het aantal vrijwilligers loopt schrikbarend terug", zegt ze. Ze geeft als voorbeeld de kooklessen. "Degene die de kooklessen gaf is niet meer een van de jongsten en gaat er binnenkort mee stoppen. Een opvolger hebben we nog steeds niet kunnen vinden. Onze gymleraar is gestopt en ook zitten we zonder begeleiders bij de knutselgroep".

Bertram doet nog een allerlaatste oproep. "Als er binnen enkele maanden geen nieuwe vrijwilligers zijn, dan zijn we genoodzaakt om in zeer afgeslankte vorm verder te gaan. Dan houden we alleen nog maar de judoafdeling over want daar hebben we nog wel voldoende begeleiders en sinds kort een nieuwe trainer".

Bertram zegt dat de SJH altijd heel veel schouderklopjes krijgt. "Ze vinden ons activiteitenaanbod fantastisch en ook is deelname aan onze activiteiten voor iedereen betaalbaar. Schouderklopjes zijn leuk maar we willen dat de ouders van de kinderen de handen uit de mouwen gaan steken".

Bertram ziet ook dat het bestuur van SJH steeds kleiner wordt, "Met een paar bestuursleden kunnen we de club nier meer draaiende houden", verzucht ze. Ze hoopt dat het gezegde "Als de nood het hoogst is, is de redding nabij", opgaat voor SJH. "Ik hoop dat de ouders van de Huijbergse jeugd zich gaat realiseren dat zonder vrijwilligers SJH gedoemd is om te verdwijnen. Maar ook Huijbergenaren zonder jonge kinderen zijn bij ons welkom als vrijwilliger". Ze vreest dat ze in Huijbergen pas het belang van de SJH inzien als het er niet meer is.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom