Volledig scherm
PREMIUM
Bestuurder Rene Meuwissen van Jeugdbescherming Brabant: het extra geld is net genoeg om de salarisverhoging van het personeel te betalen. © Pix4Profs / Johan Wouters

Jeugdbescherming Brabant krijgt extra geld, maar de feestmutsen blijven in de kast

AchtergrondROOSENDAAL/BREDA - West- en Midden-Brabantse gemeenten moeten de portemonnee trekken om de gestegen arbeidskosten over 2019 bij Jeugdbescherming Brabant op te hoesten. Het lijkt hooguit een tijdelijk doekje voor het bloeden.

Ruim zes ton extra. Dat is volgens René Meuwissen, topman van Jeugdbescherming Brabant, het totaalbedrag dat gemeenten in Brabant alsnog moeten betalen als compensatie over 2019 voor gestegen arbeidstarieven. Bemiddelaars van de Jeugdautoriteit, in het leven geroepen door het Rijk, hebben dat bepaald. Het slepende financiële conflict tussen de gemeenten en Jeugdbescherming Brabant lijkt daarmee beslecht. Maar de feeststemming bij de jeugdbeschermers is ver te zoeken.

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom