Volledig scherm
Binnenstad van Bergen op Zoom Archieffoto Rob Zorn

Is er plaats voor 440 extra restaurantstoelen in Bergen op Zoom?

BERGEN OP ZOOM - Restauranthouders in die stad reageren vol verbazing op de komst van Watertuin. Het betekent een flink aantal extra restaurantstoelen in de stad.

De specialiteitenrestaurants in het hogere segment vrezen niet echt voor concurrentie van een restaurant van dat type. Maar, tekent Frans Hazen van restaurant Hemingway aan: "In tijden van crisis is iedere gast er één. Ik denk zeker dat dit kannibalisme gaat opleveren.'' Als het aan hem lag, was de toestemming voor Watertuin er nooit gekomen. "De mensen die hiervoor een vergunning hebben afgegeven, denken kennelijk dat ze een metropool besturen. Watertuin ligt ook nog eens aan de rand van de stad. Dit voegt aan de verlevendiging van het centrum werkelijk niets toe."

Desiree van Kleef van visrestaurant Bergsdiep in De Blokstallen reageert sceptisch als ze hoort hoeveel plaatsen De Watertuin heeft. "440? Niet normaal, zo veel. Dan wens ik ze veel succes! Ik verwacht geen concurrentie, Bergsdiep heeft een eigen, uniek concept."

Corine van der Avert van restaurant Saus op de Bergse Plaat denkt er hetzelfde over. "Bij ons kom je voor een bepaalde sfeer. Wij hebben een heel ander publiek."

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom