Volledig scherm
Ludo Bolders. © Else Loof

Is dit de eerste Woensdrechtenaar in de race voor Tweede Kamer?

WOENSDRECHT - Het zou zomaar kunnen dat Ludo Bolders (63 jaar) de primeur heeft om als eerste Woensdrechtenaar in de geschiedenis van de gemeente op de lijst te staan van een politieke partij die meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen. Op de 20ste plaats weliswaar, en als lid van de nieuwe partij Lokaal in de Kamer (LidK) die nog haar best moet doen om op 15 maart met één zetel in de Tweede Kamer te komen. Maar toch...

,,De burgemeester vindt het geweldig", juicht de Woensdrechtenaar, die sinds 2009 fractievoorzitter is van de politieke partij Alle Kernen Troef (AKT) die hij zelf heeft opgericht. ,,En verder heb ik ook alleen maar positieve reacties gekregen."

Zelf vindt hij het niet meer en niet minder dan 'een leuke bijkomstigheid'. ,,Ik ben iemand die niet alleen de lokale, maar ook de landelijke en internationale politiek op de voet volgt. Bij mij thuis staat bijna altijd de zender Politiek van de NPO aan en daarnaast kijk ik veel naar CNN. Maar natuurlijk ga ik er helemaal niet van uit dat ik in de Tweede Kamer kom te zitten. Met plaats 27 was ik ook tevreden geweest. Alleen als het per se móet, als ik zoveel voorkeurstemmen zou krijgen, doe ik het." Zijn slechtziendheid zou dan niet alleen een nadeel zijn, denkt hij. ,,Ik zie dan tenminste niet al die rare tronies. En het haar van Wilders? Zal mij een zorg zijn."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom