Volledig scherm
De rondetafelgesprekken over arbeidsmigranten in april van dit jaar. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Inwoners gemeente Steenbergen mogen meedenken over huisvesting arbeidsmigranten

STEENBERGEN - Wie is er verantwoordelijk voor de huisvesting van arbeidsmigranten? Hoe kan de huisvesting van arbeidsmigranten het best geregeld worden? Moet grootschalige huisvesting binnen of buiten de bebouwde kom plaatsvinden? Inwoners van de gemeente Steenbergen kunnen vanaf nu hun mening geven over dit thema.

Via de website steenbergen.ikpraatmee.nl kunnen inwoners van de gemeente Steenbergen meedenken over het thema arbeidsmigratie. Zo wil de gemeente iedereen de kans geven zijn mening te geven over dit ‘ingewikkelde vraagstuk’. Deze enquête staat twee weken open op deze website.

Naast de mening van inwoners, peilt de gemeente ook naar de mening van huisvesters, werkgevers, uitzendbureaus en de provincie. Allemaal partijen die verbonden zijn met het thema arbeidsmigranten. Ook onder arbeidsmigranten gaat de gemeente later een enquête afnemen.

Nieuw beleid in de maak

De gemeente wil hiermee informatie inwinnen om het nieuwe beleid over arbeidsmigranten vast te stellen. De verwachting is dat een eerste versie van dit beleid in september op tafel ligt. De gemeenteraad zal volgens de planning dan eind november een besluit nemen. Dat is nodig, want momenteel zijn er te weinig mogelijkheden voor verantwoorde huisvesting, aldus verantwoordelijk wethouder Wilma Baartmans. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom