Volledig scherm
PREMIUM
Kees Aarts bouwt met zijn bedrijf in insecten die hoogwaardige eiwitten leveren, aan een nieuwe industrie. © Tonny Presser © 2018

Insect geeft nieuwe bedrijfstak vleugels: hopen de wereld een beetje beter te maken

LONGREADBERGEN OP ZOOM/DONGEN - ,,Je moet ballen hebben. Ambitie. Pionier zijn. En de voedselketen willen veranderen.'' Het rolt eruit. Kees Aarts is een bevlogen ondernemer. De man van insectenfabriek Protix. In Dongen. En binnenkort ook Bergen op Zoom. Die hoopt met wat hij doet de wereld een beetje beter te maken.

Negen jaar is hij nu bezig. En wat ooit begon als een droom, als een ideaal, is nu werkelijkheid. Stap voor stap bouwt Aarts samen Tarique Arsiwalla, zijn zakenpartner van het eerste uur, Protix uit. 

Bedrijf

Toonaangevend. Dat is dit bedrijf. Wat klein begon, eindigt voorlopig met een investering van ruim 35 miljoen in een fabriek van 14.000 vierkante meter in Bergen op Zoom. In 2019 draait daar de productie. ,,We bouwen een nieuwe industrie", klinkt het zelfverzekerd.

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom