Verkiezingsavond in Steenbergen in maart 2018 waarbij GewoonLokaal! als verkiezingswinnaar uit de bus kwam. Op de foto huidig wethouder Wilma Baartmans van GewoonLokaal!.
Volledig scherm
PREMIUM
Verkiezingsavond in Steenbergen in maart 2018 waarbij GewoonLokaal! als verkiezingswinnaar uit de bus kwam. Op de foto huidig wethouder Wilma Baartmans van GewoonLokaal!. © Majda Ouhajji

Ineens is het gedaan met de politieke rust in Steenbergen

AnalyseSTEENBERGEN - Eindelijk leek Steenbergen in een haven van politiek-bestuurlijke rust beland. Toch niet. Amper negen maanden na de installatie van het drie-partijencollege van GewoonLokaal!, VVD en CDA, trekt de VVD-fractie de stekker uit de coalitie. De ergernis bij de liberalen over het vermeende gebrek aan daadkracht bij GewoonLokaal! is zo groot dat een lijmpoging niet eens wordt overwogen.

  1. Politieke crisis Steenbergen: coalitiepartij GewoonLokaal! wil onafhankelijke formateur
    Update

    Politieke crisis Steenber­gen: coalitie­par­tij GewoonLo­kaal! wil onafhanke­lij­ke formateur

    STEENBERGEN - Fractieleider Maurice Remery van coalitiepartij GewoonLokaal! wil een onafhankelijke formateur die onderzoekt welke coalities mogelijk zijn in de Steenbergse gemeenteraad. Aanleiding is het besluit van de VVD om per direct uit de coalitie te stappen. VVD-fractievoorzitter Kees Gommeren heeft er genoeg van dat er, volgens hem, geen bindende afspraken te maken zijn met GewoonLokaal!.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom