De optocht is naar binnen verplaatst in Putte.
Volledig scherm
De optocht is naar binnen verplaatst in Putte. © peter van trijen/pix4profs

In Putte keken ze niet ‘nar oe eige’, maar naar Buienradar

PUTTE - ‘Kek nar oe eige’ is het carnavalsmotto in Put en Buntland (Putte). Maar gisterochtend keken de leden van carnavalstichting de Grensneus vooral naar De Buienradar. ,,Veel te link", vond Sabina Hopmans, secretaris van de Grensneus. Ze besloten daarom, om een stilstaande optocht te houden. 

De drie grote praalwagens van Putse makelij werden bij mfc De Biezen opgesteld zodat iedereen toch nog de maandenlange noeste arbeid van de bouwers kon bewonderen. De loopgroepen konden hun act doen in en om De Biezen. De juryleden deden gewoon hun werk en konden zodoende toch prijzen uitdelen. 

Bij de grote wagens A ging de eerste prijs naar bc Is Da Wa. Leve de Lol werd eerste bij de B wagens en Meuge me Wok is mocht de eerste prijs in ontvangst nemen in de categorie C wagens. 

Teleurstelling

De drie bouwploegen waren toch wel een beetje teleurgesteld dat ze met hun pronkstukken niet door hun eigen dorp konden rijden. ,,Maar we hebben nog twee kansen om met onze mooie wagens rond te rijden", zegt een van de bouwers. Hij bedoelt daar mee de optocht van Wjeeldrecht (Hoogerheide en Woensdrecht) op maandag en de Ossendrechtse optocht op dinsdag. Ondanks dat de optocht niet doorging, zat de sfeer er goed in, in De Biezen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom