Volledig scherm
De A29 werd afgesloten na het ongeval. Het verkeer werd later weggesluisd. © Rijkswaterstaat

Illegaal overlijdt na val uit vrachtwagen op A29, snelweg weer vrij

UpdateWILLEMSTAD - Op de A29 Bergen op Zoom richting Rotterdam is zaterdagmorgen bij knooppunt Hellegatsplein een persoon uit een rijdende vrachtwagen gevallen of gesprongen. De persoon is ter plekke overleden aan zijn of haar verwondingen, meldt de politie. De vrachtwagen was gevuld met acht illegalen, waarschijnlijk allen afkomstig uit Eritrea.

De traumahelikopter moest worden ingezet bij het ongeval. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek het slachtoffer al te zijn overleden. Een woordvoerder van de politie kon niet bevestigen of het om een man of een vrouw gaat.

De vrachtwagen is afkomstig uit Roemenië. De chauffeur is aangehouden en wordt verdacht van mensensmokkel. Hij wordt gehoord. De precieze toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht. De aangetroffen personen uit de vrachtwagen zijn opgevangen op het bureau.

Door het ongeval was de A29 in de richting van Rotterdam uren lang afgesloten. Inmiddels is de weg weer vrij. 

De politie komt graag in contact met mensen die deze vrachtwagen hebben zien rijden op de A29. Het was een vrachtwagen met een aanhanger met Pools kenteken. Mogelijk dat er mensen zijn die hebben gezien waar deze vrachtwagen vandaan kwam. Neem dan contact op met 0800-6070.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom