Volledig scherm
De in beslag genomen auto uit de huwelijksstoet in Bergen op Zoom. © Politie Bergen op Zoom

Huwelijksstoet van 100 auto's brengt mensen in gevaar, Bergenaar gaat er met 200 per uur vandoor

UPDATEBERGEN OP ZOOM - Een colonne van huwelijksgasten heeft voor veel problemen gezorgd om en nabij Bergen op Zoom. De stoet van meer dan 100 auto's negeerde massaal verkeersregels en zorgde voor veel bijna-aanrijdingen. De auto's werden gezamenlijk op de snelweg stilgezet. Daarbij werd een bestuurder aangehouden. Ook in Vlissingen was het zaterdagmiddag raak.

De meldingen stroomden zaterdagmiddag bij de politie binnen vanaf 13.45 uur. Een grote groep auto's zorgde in de buitenwijken en het centrum van Bergen op Zoom voor een verkeerschaos en gevaarlijke situaties.

Het bleek een huwelijksstoet te zijn, die voor de problemen zorgde. Automobilisten werden afgesneden, auto's uit de stoet remden plots zonder reden, voetgangers en fietsers konden maar net ontkomen aan een aanrijding en de auto's blokkeerden de weg.

Daarna trok de stoet de snelweg op, waar nog wat meer verkeersregels werden gebroken. Auto's werden over de vluchtstrook ingehaald en ook hier ging het onnodig en plotseling remmen door.

Stilstand

Meer dan genoeg reden voor agenten om in te grijpen. Dat gebeurde op de A58. De politie nam met hun auto's plaats voor de colonne. Zij gebruikten sirenes en zwaailichten. Zo werd de snelheid van de colonne teruggebracht. Bij de Wouwse Tol gaven de agenten de colonne weer wat meer ruimte.

Een automobilist dacht dat hij daarmee de vrijheid had om weer de regels aan zijn laars te lappen. Hij besloot met zo'n 200 kilometer per uur er vandoor te schieten. De politie startte meteen een achtervolging. 

Aanhouding

Rond 14.45 uur werd de hardrijder bij  de afrit Roosendaal/De Stok gepakt. Hij werd meteen aangehouden, zijn auto werd in beslag genomen en ook zijn rijbewijs was hij kwijt. De 25-jarige man uit Bergen op Zoom wordt verdacht van het veroorzaken van gevaar of hinder voor overige weggebruikers.

De man is meegenomen naar het politiebureau, waar hij tot 18.15 uur heeft vastgezeten. Na het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld. Hij heeft wel een proces-verbaal aan zijn broek gekregen.

De auto waarin hij reed was van een verhuurbedrijf. De Officier van Justitie moet bepalen wat er met de auto gebeurt.

Vlissingen

In Vlissingen werd rond 15.30 uur een automobilist bekeurd die deel uitmaakte van een luidruchtige trouwstoet die door de binnenstad en over de boulevard trok. Er reden zo'n dertig auto's mee in de optocht. Volgens een getuige zouden diverse verkeersovertredingen zijn gemaakt door de automobilisten uit de stoet, zoals onnodig toeteren, te hard rijden en met piepende banden optrekken.

 ,,Ze vielen op door asociaal rijgedrag'', laat een woordvoerster van de politie weten. ,,Een bewoner heeft een motoragent aangeklampt en die heeft de stoet laten stoppen en gezegd dat ze normaal moesten doen.'' Een automobilist kon zich toch niet inhouden en werd aan de kant gezet en bekeurd. Diverse andere bestuurders uit de stoet stapten daarop uit de auto, maar vervolgden op verzoek van de politie even later hun weg.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom