De gemeenteraad van Woensdrecht vergaderde donderdag 28 mei in corona-opstelling in de raadszaal in Hoogerheide. In de eerste fysieke bijeenkomst in maanden ging het onder meer over de grote bezuinigingsoperatie die buurgemeente Bergen op Zoom wil doorvoeren.
Volledig scherm
De gemeenteraad van Woensdrecht vergaderde donderdag 28 mei in corona-opstelling in de raadszaal in Hoogerheide. In de eerste fysieke bijeenkomst in maanden ging het onder meer over de grote bezuinigingsoperatie die buurgemeente Bergen op Zoom wil doorvoeren. © Peter de Brie

‘Huwelijk Woensdrecht met Bergen op Zoom is onbespreekbaar’

HOOGERHEIDE - De ingrijpende bezuinigingsplannen van de gemeente Bergen op Zoom leiden tot grote zorgen in Woensdrecht over gevolgen voor de regionale samenwerking. De Bergse stelling dat herindeling geen taboe is, valt slecht.

  1. Bergse politiek trekt aan noodrem: forse bezuinigingsoperatie loopt vertraging op

    Bergse politiek trekt aan noodrem: forse bezuini­gings­ope­ra­tie loopt vertraging op

    BERGEN OP ZOOM - Een krappe meerderheid van de gemeenteraad heeft deze week keihard aan de noodrem getrokken en daarmee abrupt een einde gemaakt aan de snelheid waarmee het college nog dit jaar miljoenen wilde bezuinigen. Het college moet zijn huiswerk overdoen en met aparte bezuinigingsvoorstellen komen voor onderwerpen die politiek gevoelig liggen zoals subsidies voor verenigingen en het onderhoud van de stad.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom